Сиыр еті, 1-ші сұрып, артқы жағы, ұсақталған. Ет тығыз. Түсі қызыл, майлы қабаттары ақ, кілегей немесе сары. Еттің сыртқы түрі құрғақ, ал бөлімде шығарылған ет шырыны мөлдір. Еттің иісі табиғи, қоспасыз және бөтен жағымсыз. Ет қанмен жақсы ағып кетеді, майдың консистенциясы тығыз және жабысқақ емес. Еттің қабығы жұқа, ақшыл қызғылт немесе қызыл түсті болады. Салқындатылған. ...сығымдау, тұздау, пісу немесе піспеу, сүт құрамдастарын алмастыру мақсатында енгізілмеген сүтсіз компоненттерді қосу арқылы әдіс.