Табиғи қабықшадағы жартылай қақталған шұжық. "Омский бекон" Сыртқы түрі: батонның үстіңгі жағы таза, құрғақ, дақтарсыз, қабысқақ емес, қабықтары бұзылмаған, жентігі шығып тұрмаған. Констстенциясы қою, кескен кезде ішкі еті біртекті кесіледі, сұр дақтар жоқ, іші бос емес, құрамында шошқа -сиыр етібар шпик қосылаған. Аздап кеуектілігінің болуы мүмкін. Дәмі мен иісі өнімнің осы түріне тән, дәмдеуіштерінің хош иісі анық сезіледі, бөгде иістер мен дәмдер жоқ. Бөгде қоспалардың болуына жол берілмейді. Пішіні, өлшемі және оралуы тура ұзындығы 5 см, шқжықтарға арналған. Құрамы: сиыр еті, тауық еті, жылқы еті, құс еті, сарымсақ, тұз, дәмдеуіштер, натрий нитраты. Тағамдық құндылығы 100 г өнімде: ақуыз-14,5, май-22,5, көрірсулар-0 г.Энергетикалық құндылығы 100 г өнімде 259 Ккал. Өнім пайдалануға дайын. Сақтау шарттары мен мерзімі +12°C болған кезде және салыстырмалы ылғалдылықта 75-78% 10 тәуліктен көп емес, 10°C болған кезде және салыстырмалы ылғалдылықта 75-78% 15 тәуліктен көп емес (ашылғаннан кейін сақталуы 5 тәулік). Вакуум астында қапталған - 30 тәуліктен көп емес. ГОСТ 31785-2012 Жартылай қақталған шұжықтар. Техникалық шарттары 01.07.2013 қолданыста. Қолдану саласы: Аталған стандарт тікелей тағамдық мақсатта пайдаланатын және әртүрлі тағам дайындауда қоданылатын салқындатылған немесе тоңазытылған түрінде жасалып шығарылған ет өнімдеріне- жартылай қақталған шұжықтарға (шұжықшалар) таралады. СТ РК 1333-2005 ПІСІРІЛГЕН-ҚАҚТАЛҒАН ШҰЖЫҚТАР Техникалық шарттары Енгізілген мерзімі 2006.07.01 Аталған стандарт сату мақсатына арналған пісірілген-қақталған шұжықтарға таралады. Халықтың денсаулығы мен өмірі үшін қауіпсіздікті қамтамасыз ететін талаптар 5.6 және 5.2.3, 5.2.4 тармақтарда көрсетілген. Стандарт сәйкестікті растау,а жарамды болып саналады.