Жоғары сұрыпты ұннан жасалған, салмағы кемінде 600 г жаңа піскен қалыптағы бидай наны. Пішінді, бүйірлік ағындарсыз сәл дөңес жоғарғы қыртысы бар нан пішініне сәйкес келуі керек. Түсі ашық сарыдан қою қоңырға дейін. Үгінділердің жағдайы пісірілген, жанаспайтын, нан ауруының іздері жоқ "картоп таяқшасы" серпімді, саусақтарыңызды басқаннан кейін үгінділер бастапқы пішінін алуы керек. Кесектер мен іздер болмаса, бұл промесса емес. Дәмі нанға тән, сыртқы дәмі жоқ. Иісі-нанның бұл түріне тән, иісі жоқ. Орамасыз. Беті тегіс. Кеуектілігі 54-75%жұмсақ. Ылғалдың массалық үлесі 42 46% қышқылдығы 2,5-7%. ҚР СТ 984-2008