Сүзбе жаңа, майдың массалық үлесі 9-18 %. ҚР СТ 94-95. Техникалық сипаттама: салмағы, майлылығы-9-18% - ы қалыпқа келтірілген сиыр сүтінен, сүт қышқылды стрептококктардың таза дақылдарында дайындалған ашытылған ашытқыдан, ұю ферментінің кальций хлориді ерітінділерін қолданумен немесе қолданбай, содан кейін тромбты қыздырумен өндіріледі. Дәмі мен иісі таза, ашытылған сүт. Консистенциясы біркелкі, жұмсақ, ұсақталған. Жұмсақ крупитчатость бар гетерогенді рұқсат етіледі. Түсі ақ, кремді реңктері бар, бүкіл массасы бойынша біркелкі. 200-500 грамм пакетке салынған, зауытта шығарылған, шығарылған күні мен жарамдылық мерзімі бар. Жеткізу кезінде қалған жарамдылық мерзімі кемінде 1 ай болуы керек. Тапсырыс берушінің өтінімі бойынша партиялармен жеткізу